Massage & Fysioterapi

Krop og sind i balance

Hvis din arm er blevet slap, så tager du i fitness og træner den stærk. Hvis dine muskler er spændte, så tager du ind og får massage. Hvis du er blevet opereret, så hjælper en fysioterapeut dig med at genvinde din fulde funktionalitet. Din hund er ikke i stand til selv at bede om det, men har de samme behov.

Desværre er det endnu ikke alle dyrlæger, der er opmærksom på muligheden for fysioterapi til hunde, og derfor går mange ældre hunde rundt med lidelser, som kunne være undgået ved fysioterapeutisk behandling i et tidligere stadie.

Bevæger et led sig for lidt? Jeg hjælper med at få noget mere bevægelse i leddet. Bevæger et led sig for meget? Jeg stabiliserer ved at styrke muskulaturen omkring leddet og minimerer på den måde chancen for skader. Måske er der bare tale om spændt muskulatur, og så kan en god omgang massage klare problemet. Massage er fantastisk til hunde i alle aldre, da den bryder ’smertens onde cirkel’ og derved kan forhindre skader, før de opstår. Om din hund går til agility, rally eller blot løber frit i skoven, kan der ske overanstrengelser, og en god massage kan gøre underværker for dette. Massage mindsker ovenikøbet mængden af stresshormonet Kortisol i blodet og frigiver ekstra mængder af de glædesskabende hormoner Serotonin og Dopamin fra hjernen og ud i kroppen. En omgang massage er fantastisk for din hunds velvære.

Genoptræning

Er din hund blevet opereret, vil et velovervejet forløb med terapeutiske øvelser, styrketræning og massage med garanti forøge kvaliteten af genoptræningen og forøge hastigheden af din hunds fremskridt mod sit gamle jeg. Jeg kan hjælpe med hvilken som helst fysisk udfordring, din ven står over for, og i hvilket som helst stadie af processen, der er tale om. Det er ikke i alle tilfælde, at hunden efter en operation kan genvinde 100% af sin gamle funktionalitet, men jeg vil altid være ærlig samt tålmodig. Det er heldigvis meget, meget sjældent, at hundefysioterapi ikke har nogen effekt overhovedet.

Hundemassage og hundefysioterapi kan bl.a. hjælpe efter: