Case: Xiloa

I starten af 2019 rev den 12 år gamle labrador Xiloa sit korsbånd delvist over. Xiloa var for gammel til, at dyrlægen ville operere på hende, så hun røg på smertestillende piller og levede en problemfyldt hverdag med meget korte gåture og besvær med at rejse sig. Da jeg mødte Xiloa første gang den 16.juli 2019, havde hun samtidigt mistet en ekstrem mængde muskelmasse primært i bagbenene. Disse to videoer viser Xiloas tynde statur og problemer med forskellige dele af hverdagen.

Korsbåndslæsioner kan fysioterapi ikke reparere

Korsbåndslæsioner kan fysioterapi ikke reparere. Til gengæld kan man gøre en masse for at styrke muskulaturen omkring knæet og på den måde både minimere chancen for yderligere skade samt genskabe hundens tabte styrke og derved forbedre dens livskvalitet.

Xiloa og jeg arbejdede meget med to bestemte redskaber: en balance/core trainer og en physioroll. Begge er redskaber, der træner balance, styrke i bagben og poteplacering. I starten af forløbet vil en hund have svært ved overhovedet at kunne holde balancen på disse redskaber, men i løbet af relativt få sessioner vil der ske forbedringer, og hunden synes som regel, at det er sjovt. I hvert fald når der er godbidder involveret.

*Disse to videoer er taget hen mod slutningen af vores forløb i starten af september.

Den 6. september afsluttede vi vores forløb med bedre resultater, end jeg havde turde håbe på. Fysioterapi og styrketræning kan næsten altid forbedre en hunds livskvalitet, men grundet Xiloas alder var jeg usikker på, hvor langt vi kunne nå. Efter knap 2 måneder med i gennemsnit 1-2 sessions om ugen havde Xiloas muskelmasse i bagbenene udviklet sig fra ujævne 30,5 cm h. og 29 cm v. til et ekstremt flot 40 cm i begge ben. Der var ikke længere problemer med hverken lange gåture, trapper eller sofaer.

Tusinde tak til Xiloa, Dorrit og Peter for et skønt forløb.

Dorrit, Xiloas mor:

Vi hørte ved et tilfælde om Sander, og selvom vi var skeptiske om der kunne gøres noget for Xiloa, startede Sander behandling, der indebar massage og styrketræning. Xiloa er en gammel og bestemt dame, der ikke lader hvem som helst massere eller røre ved hende. Men Sander udviste utrolig stor tålmodighed og tro på, at det nok skulle lykkedes, og han fik ret. Vores gamle Xiloa blev meget glad for Sander og for at styrketræne. Vi har fået en hel anden hund efter deres forløb, hun virker meget yngre og er mindre besværet i hverdagen. Nu går vi igen nogle gode ture, tre gange dagligt og sofaen kan uden problemer indtages igen. Selvom Xiloa er en ældre dame på 12 år, opgav Sander ikke håbet, tværtimod er jeg imponeret over den ihærdighed og vedholdenhed han har udvist i sin træning med vores kære familiehund. Nu har vi fået en frisk og glad hund igen, der er meget mindre besværet og til tider glemmer at hun er en ældre hund. Vi er utrolig glade og taknemlige for Sanders arbejde, og at han ikke lod sig overvælde af opgaven.